Κατηγορίες

Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα»

Νοσοκομείο Σωτηρία: Απειλές στους γιατρούς κι εκβιασμό στους ασθενείς καταγγέλλει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ

Σύμφωνα με την καταγγελία, προ ημερών πραγματοποιήθηκε το δεύτερο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Σωτηρία χωρίς ο ασθενής να ήταν στην πρωινή λίστα του χειρουργείου.

Στη διαμαρτυρία μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, η απάντηση του προϊσταμένου του ήταν «να ξεχάσετε εδώ τα συνδικαλιστικά» με ευθεία απειλή για μετακίνηση του σε άλλο τμήμα.

H πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Σωτηρία καταγγέλλει ότι ο χειρουργός που πραγματοποίησε το χειρουργείο υποστήριξε ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα καθώς ο νόμος δεν υποχρεώνει ο ασθενής να προέρχεται από την πρωινή λίστα χειρουργείου αλλά επιτρέπει να χειρουργείται όποιος επιθυμεί επί πληρωμή. «;Eχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις ήδη από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου το δίλημμα τίθεται εκβιαστικά στους ασθενείς: είτε θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα!

Eπείγοντα και ογκολογικά περιστατικά αντί να χειρουργούνται στο πρωινό ωράριο δωρεάν μπαίνουν ως απογευματινά που εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο!» καταγγέλλεται στην ανακοίνωση.

The Press Project

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *