Κατηγορίες

Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου επισκέφτηκε τις Αρχαίες Αίγες και την Θεσσαλονίκη σε εκπαιδευτική εκδρομή

Μία εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκής Σχολής που συμμετείχαν στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Αρχαίες Αιγές και στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – ΠαλαμαϊκήςΣχολής; Επισκέφτηκαν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, το πρόσφατα αναστηλωμένο Ανάκτορο των Αιγών της ιστορικής Πρωτεύουσας του Βασιλείου των Μακεδόνων, τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, από τον καταπληκτικό ξεναγό κ. Δημήτρη Κακαγιάννη, στα εντυπωσιακά ευρήματα του Μανώλη Ανδρόνικου, αδιάψευστους μάρτυρες κατά της προσπάθειας παραχάραξης της Ιστορίας μας.

Επίσης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, την Ροτόντα, τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται η Λάρνακα με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου καθώς και την κρύπτη όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος Δημήτριος   και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ.Βασίλη Γούλα Διδάκτορα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και φυσικά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μικρό μέρος από τις ομορφιές, την φοιτητική ζωή και την γευσιγνωσία της πανέμορφης και κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης

.Τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας συνόδευσαν η κα Ευσαΐα Θεοδωρίδου, ο κ. Βασίλης Γούλας και ο Διευθυντής του σχολείου μας  κ. Φώτης Σκληρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *