Κατηγορίες

Μωβ κάδους για ανακύκλωση ρούχων τοποθέτησε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Μην πετάτε ό,τι μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον!

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης με την τοποθέτηση των πρώτων εννέα μωβ κάδων για την εναπόθεση παλιών ρούχων σήμερα Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024. Οι κάδοι αυτοί έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία του Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ, Πάρκινγκ MarketIn, Πλατείας Δάφνες, ΟΑΕΔ-Αλίπεδα, τρίγωνο Εργατικού Κέντρου, πλατεία έναντι Δημαρχείου, Λιμάνι-στο περίπτερο, έναντι Μουσείου Μάγερ και στα παλαιά LIDL), ενώ εντός των ημερών θα ακολουθήσει η τοποθέτηση άλλων 14 κάδων στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Νεοχώρι και την Κατοχή.

Ρούχα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε πλέον, υποδήματα, τσάντες, ζώνες, γάντια, κασκόλ και άλλα αξεσουάρ, λευκά είδη όπως σεντόνια και κουρτίνες, μπορούν πλέον να τοποθετούνται στους ειδικούς μωβ κάδους, πλυμένα και μέσα σε κλειστές, καθαρές τσάντες.

Κατόπιν διαλογής, εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται δωρεάν σε άτομα και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου ή θα αποστέλλονται για την ανακούφιση σεισμοπαθών, πυρόπληκτων και άλλων πληθυσμιακών ομάδων που έχουν ανάγκη, ενώ όσο είναι ακατάλληλα θα ανακυκλώνονται.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου απευθύνει έκκληση σε όσες και όσους διαθέτουν ρουχισμό που δεν χρειάζονται, να μην τον απορρίψουν αλλά να τον εναποθέσουν στους νέους μωβ κάδους, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε να μην τοποθετούνται ρυπαρά απορρίμματα στους μωβ κάδους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τοποθέτησης μέσα στις επόμενες ημέρες, μωβ κάδοι θα βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Έναντι Βασιλόπουλου

Αγίου Αθανασίου

ΔΕΥΑΜ

Parking Market In

Πλατεία δάφνες

Πλατεία Τρικούπη

Πλατεία Πλώσταινας

ΟΑΕΔ Αλίπεδα

Τρίγωνο Εργατικό Κέντρο

Πλατεία έναντι Δημαρχείου

Λιμάνι στο περίπτερο

Λιμάνι στον Ναυτικό Όμιλο

Έναντι Μουσείου Μάγερ

Παλαιά LIDL

Νοσοκομείο δίπλα ΑΤΜ

ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Σταθμός

ΚΤΕΛ

Εξέδρα

Σχολεία

ΝΕΟΧΩΡΙ

Μεγάλη Πλατεία

Μικρή Πλατεία

ΚΑΤΟΧΗ

Κάτω Πλατεία

Επάνω Πλατεία

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης εταιρείας: https://www.recycom.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *