Κατηγορίες

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Βιώσιμη λύση για το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξασφαλίζει η συμφωνία εξωδικαστικής επίλυσης των οικονομικών διαφορών με την εταιρεία Volterra Α.Ε., η οποία επιτεύχθηκε στην Αθήνα προ ολίγων ημερών, την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024.

Με τη συμφωνία αυτή, αποτέλεσμα τετράμηνων διαπραγματεύσεων, δίνεται τέλος στο ιδιόμορφο καθεστώς ομηρίας υπό το οποίο τελούσε επί σειρά ετών η δημοτική επιχείρηση, παύουν οριστικά οι σχετικές δικαστικές αγωγές εναντίον της και ανακαλείται η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησής της.

Επιπλέον, ρυθμίζεται με ευνοϊκούς όρους το συσσωρεμένο χρέος των 3.600.000€, καθώς αποφασίστηκε:

• «Κούρεμα» όλων των τόκων υπερημερίας σε σύνολο ποσού 252.000€

• Μηνιαία δόση 70.000€ με ετήσιο επιτόκιο 1% για τη ρύθμιση της οφειλής

• Υπογραφή νέας σύμβασης χωρίς υποχρέωση καταβολής εγγύησης και με υπαγωγή σε χαμηλότερο, εκπτωτικό τιμολόγιο

• Παύση χρέωσης τόκων υπερημερίας

• Άμεση καταβολή ποσού 360.000€ ως καταβολή υπολοίπου για το 2024

• Προβλεπόμενος χρόνος ολοσχερούς εξόφλησης τα 3,5 έτη

Έτσι, ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να καταβάλει την εγγύηση των περίπου 800.000€ (λύση που προέκρινε η προηγούμενη δημοτική αρχή) όπως θα απαιτούσε μια καινούρια σύμβαση με άλλον πάροχο, ενώ το μηνιαίο ενεργειακό κόστος μειώνεται από περίπου 130-140.000€ σε 110-120.000€, με τα 70.000€ εξ αυτών να προορίζονται πλέον για την εξόφληση του χρέους και με το υπόλοιπο ποσό να αφορά στην κάλυψη του ενεργειακού κόστους .

Είναι ωστόσο σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μαστίζεται από σειρά δυσεπίλυτων προβλημάτων, όπως η διευθέτηση του χρέους ύψους άνω των 3.000.000€ προς την ΔΕΗ, καθώς και ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας που οφείλονται στην έλλειψη τεχνικού προσωπικού και οικονομικής ρευστότητας.

Για τους λόγους αυτούς, προτρέπονται όλοι οι δημότες να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην εξυγίανση της δημοτικής επιχείρησης εξοφλώντας έγκαιρα τους λογαριασμούς τους ή προχωρώντας σε ρύθμιση των οφειλών τους (πληροφορίες στα ταμεία της υπηρεσίας).

Το αποτέλεσμα της σειράς των καταστροφικών χειρισμών που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, έχει γίνει πλέον αντιληπτό σε όλους. Ας δώσουμε στη ΔΕΥΑΜ την ευκαιρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *