Κατηγορίες

Ακρίτα: «Ευχαριστώ θερμά τη Μαρέβα» – Γιατί καταθέτει αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου

Αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου αναμένεται να καταθέσει η Έλενα Ακρίτα, με τη σύζυγο του πρωθυπουργού να τη… βοηθάει να το κάνει 

Αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει η Έλενα Ακρίτα, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει μέσω των social media ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμποφσκι, της το έκανε πιο εύκολο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Γκραμποφσκι είπε για τη μήνυση που έκανε στη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσηςγια συκοφαντική δυσφήμιση, συνιστώντας της να είναι ψύχραιμη.

Ακρίτα – «Ευχαριστώ τη θερμά τη Μαρέβα»

Άμεση ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα, η οποία αφού ευχαρίστησε την σύζυγο του πρωθυπουργού, παρέθεσε και την ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Βασίλη Σωτηροπούλου που την εκπροσωπεί.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια έγραψε:«Καταθετω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.

«Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και «καταδικάζοντας» ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με την δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα.

Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.

Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ».

http://koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *