Κατηγορίες

Θ. Κουτσαγγέλη στο Podcast «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας»: Στόχος η δημιουργία ανοιχτής δομής διημέρευσης για άτομα με άνοια

Στο 7ο επεισόδιο του podcast του συλλόγου “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” η Μαρία Νικολοπούλου υποδέχεται την διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου Θεοδώρα Κουτσαγγέλη.
Κινητήριος δύναμη του γηροκομείου, η ίδια διηγείται πως πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του ιδρύματος ως επισκέπτρια στην ηλικία των 3 ετών, μιας και η τότε διευθύντρια ήταν θεία της, για να αναλάβει τελικά το 2002 τη διεύθυνση του. 

Σε μια τρυφερή αφήγηση αναφέρονται οι προκλήσεις και η ευθύνη που αντιμετωπίζει η ομάδα των εργαζόμενων για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα αναλύεται το μελλοντικό όραμα της διεύθυνσης.

Για πρώτη φορά αναφέρεται η προσπάθεια που θα ξεκινήσει από τη νέα σχολική χρονιά προκειμένου να επιτευχθεί η συστηματική και οργανωμένη επαφή των τροφίμων με τη μαθητική νεολαία της πόλης. 

Επίσης για πρώτη φορά ανακοινώνεται η προσπάθεια το Σελίβειο Γηροκομείο να αποκτήσει μέσω προγράμματος τη δημιουργία μιας ανοικτής δομής διημέρευσης στο κέντρο του Μεσολογγίου για ηλικιωμένους με άνοια και αρχόμενη άνοια. 

To podcast του συλλόγου “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” κάθε μήνα προσκαλεί τους ακροατές σε ένα ταξίδι με ιστορίες φωτός και αισιοδοξίας για την πόλη του Μεσολογγίου. Αφηγήσεις και συνεντεύξεις με καλεσμένους που έχουν να πουν τη δική τους μοναδική ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2023 που κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο του podcast, τα ηχητικά επεισόδια σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, με εκατοντάδες εγγεγραμένους ακροατές στις πλατφόρμες και πάνω από 7000 αναπαραγωγές συνολικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στατιστικά οι ακροατές δεν περιορίζονται στο Μεσολόγγι, μιας και καταγράφονται αρκετοί όχι απλά εκτός πόλης αλλά και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα από Αγγλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Μεξικό, Ρωσία και Σαουδική Αραβία, προβάλλοντας το Μεσολόγγι σε όλο το κόσμο. 

Ακούστε το επεισόδιο του podcast του συλλόγου “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” και εγγραφείτε δωρεάν στο κανάλι του για να μην χάνετε κάνενα επεισόδιο: 

YouTube

Spotify https://open.spotify.com/episode/2yDQlO3O1tid3nmyfTNyi8…

Apple Podcasts 

https://podcasts.apple.com/…/%CE%BF%CE…/id1722540734…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *