Κατηγορίες

Μάγεψαν το κοινό οι χορωδίες του MorganStateUniversityκαι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Μουσική ενώνει ανθρώπους και λαούς αφού είναι μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας που φέρνει κοντά τις ψυχές των ανθρώπων… Με αυτή τη σκέψη, ο Μαέστρος και τα μέλη της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποδέχτηκαν την Χορωδία του Morgan State University των ΗΠΑ χθες Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στο Ανοιχτό Θέατρο του Λιμανιούκαι πραγματοποίησαν μια μοναδική συναυλία.

Η Δημοτική Χορωδία της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση τουΚαλλιτεχνικού Διευθυντή της κου Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη διεύθυνση του Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για τους παραβρισκόμενους ήρθε πριν το τέλος της συναυλίας, όπου η Δημοτική Χορωδία της πόλης μας ανέβηκε στη σκηνή ξανά, για να τραγουδήσει μαζί με την χορωδία του Morgan State University στην ελληνικήγλώσσα, την «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Με το πέρας της συναυλίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και οικοδέσποινα της βραδιάς, κα Νεκταρία Αλετρά πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Διευθυντή της αμερικανικής χορωδίας και στον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Dr. David Wilson, εκφράζοντάς τους την ευχή: «μακάρι να σας φιλοξενήσουμε πάλι εδώ και μάλιστα σύντομα»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *