Κατηγορίες

Με πλούσια δράση η επίσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου στο Μεσολόγγι

Το Μεσολόγγι επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μαζί του ήταν ο βουλευτής του νομού Μίλτος Ζαμπάρας, ο Θάνος Μωραΐτης διευθυντής της ΚΟ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σπύρος Μολώνης, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο γραμματέας της ΝΕ Αιτωλ/νίας Γιώργος Ξενάκης κ.α

Αρχικά ο κ. Φάμελλος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων και την διοικήτρια του νοσοκομείου κα Φιλιπποπούλου. Στη συνάντηση αυτή, αναδείχθηκε το μείζον θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και ειδικά γιατρών, μιας και οι περισσότερες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές – και όπως είναι φυσικό, υπάρχει έμφυτη ανησυχία ειδικά στους εργαζόμενους ότι το νοσοκομείο με το νέο υγειονομικό χάρτη θα υποβαθμιστεί και μπορεί να μετεξελιχθεί ακόμα και σε Κέντρο Υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα στηρίξει με κάθε τρόπο το νοσοκομείο Μεσολογγίου και τόνισε την ανάγκη για στελέχωση αλλά και ενίσχυση του με τον απαραίτητο ιατροτεχνικό εξοπλισμό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει αταλάντευτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θεωρεί ότι και τα δυο νοσοκομείου του νομού Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να μείνουν ισχυρά και απόλυτα λειτουργικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε.

Στην συνέχεια ο κ. Φάμελλος περπάτησε ατο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου, συνάντησε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βρέθηκε με τους προέδρους του ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ Μεσολογγίου για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες , την ελλιπή άρδευση κ.α.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Μουσειο Άλατος όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Νίκο Κορδόση και ενημερώθηκε για την ιστορία του Αλατιού, την ιστορία του μουσείου κτηριακά και πώς ξεκίνησε. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην βράβευση του από το European Museum Forum με το βραβείο ΕΜΥΑ 2024.

Ο κ. Φάμελος τόνισε την ανάγκη να στηρίζονται τέτοιες πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών γιατί μέσα από την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση πρωτοβουλιών και του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να έρθει και η τοπική ανάπτυξη.

Προτελευταίος προορισμός ήταν στην ΔΕΥΑΜ, όπου αναδείχθηκε το μείζον ζήτημα του ενεργειακού κόστους αλλά και της διαχείρισης των υδάτων.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει μέσω της ενοποίησης, την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τους πολίτες, την κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να πάρουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα των επιχειρήσεων γιατί αυτό σημαίνει ποιοτικό και φθηνό νερό για όλους τους πολίτες άρα για το δημόσιο συμφέρον, την δημόσια υγεία αλλά και για την οικονομία των πολιτών», τόνισε.

Απόσπασμα από την συνάντηση του με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜ:

Τέλος, ο κ. Φάμελλος επισκέφτηκε τον Κήπο των Ηρώων όπου κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τους πεσόντες και την ιστορία την Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Συνεχίζεται η περιοδεία του κ. Φάμελλου στο νομό, με συναντήσεις στο Αγρίνιο και την κεντρική ομιλία του στην πλατεία της πόλης του Αγρινίου στις 8:30μμ

Ο Σωκράτης Φάμελλος αποκλειστικά στη DuDuCaNews για τα προβλήματα του Μεσολογγίου και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου:

Φωτογραφικό υλικό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *