Κατηγορίες

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατομμύριο € για την Μαρίνα ΑΕ στο Μεσολόγγι

Το Μεσολόγγι αποκτά επιτέλους τη μαρίνα που αξίζει

Μια νέα εποχή ξεκινά για τη Μαρίνα A.E. Μεσολογγίου, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατομμύριο ευρώ που αποφασίστηκε χθες Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, και η οποία ανακοινώθηκε επισήμως από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρο Διαμαντόπουλο στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου κ. Διαμαντόπουλου, της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κας Νεκταρίας Αλετρά, της νέας μετόχου της εταιρείας κας Διονυσίας Λεσχοπούλου και του οικονομικού διευθυντή κ. Νίκου Μπούγου, τέθηκαν οι όροι που αφορούν στη μεταβίβαση του ποσοστού του προηγούμενου μετόχου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Athenian Yachts Α.Ε εξαγόρασε το 47,5% των μετοχών της Μαρίνας Α.Ε. Μεσολογγίου. Παράλληλα, ξεκινούν οι αναγκαίες εργασίες προκειμένου η μαρίνα να επεκταθεί αποκτώντας τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 280 σκαφών εντός θαλάσσης και 150 στην ξηρά, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί και η λειτουργικότητά της καθώς και οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Η σημαντική αυτή για την περιοχή μας επένδυση δίνει μια νέα «πνοή ζωής» στην μαρίνα Μεσολογγίου και αποφέρει οικονομικά οφέλη για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Επιπλέον όμως αποτελεί προπομπό συνεργασιών της Μαρίνας Α.Ε. με φορείς της περιοχής και δύναται να αποτελέσει πόλο έλξης νέων επενδυτών για παρεμφερείς δραστηριότητες, επενδυτών που αναγνωρίζουν τις ανεκμετάλλευτες αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας.

Προχωρώντας σε επίσημη ενημέρωση προς το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος παρουσίασε τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στην μαρίνα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ενώ χαρακτήρισε την επένδυση αυτή ως «μια ευχάριστη εξέλιξη σε ένα γεγονός που «σέρνεται» εδώ και 15 χρόνια», έκανε λόγο για «δικαίωση» της στάσης που τήρησε η δημοτική αρχή απέναντι στο ζήτημα αυτό και κάλεσε όλους τους δημότες και τις παρατάξεις του συμβουλίου να «αγκαλιάσουν» το έργο που είναι προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *