Κατηγορίες

Ο Θανάσης Λύρος για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ερώτηση και τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Λύρου

Για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Και ο δρόμος για την κατάργησή του

Αγαπητοί μου συνδημότες, σας ενημερώνω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31.05.2024 έθεσα προς την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της υποβάθμισης  του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, που άνοιξε το δρόμο για την οριστική κατάργηση του.

Επισήμανα ότι ενός κακού μύρια έπονται. Είχε βέβαια αρχίσει από παλαιότερα το ξήλωμα της Πρωτεύουσας, με την ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς, με την μεταφορά της Δ.Ο.Υ και την συγχώνευση των Νοσοκομείων Μεσολογγίου με του Αγρινίου σε Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο. Οι ευθύνες των προηγούμενων είναι μεγάλες και πιστεύαμε ότι τώρα έπρεπε να σταματήσει η συνέχιση της καταστροφής.

Δυστυχώς ο αγώνας που έγινε δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι γίνονταν και τελειώναμε περιμένοντας το επόμενο. Αυτό τώρα πρέπει να σταματήσει.

Αυτή η βάναυση προσβολή στο Μεσολόγγι « δεν καταπίνεται» εύκολα και ζήτησα να γίνει ειδική συνεδρίαση για να προγραμματιστεί διαρκής αγώνας που να φαίνεται συνεχώς με νέες μορφές και προτάσεις.

Κανένας άλλος δυστυχώς Δημοτικός Σύμβουλος δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό το μείζων θέμα. Ο Δήμαρχος δεν τοποθετήθηκε και περιμένω την τοποθέτησή του.

Σας γνωρίζω όμως ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους το Γύθειο και η Θήβα, που βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την μοναδικότητα της Ι.Π. Μεσολογγίου, που είναι η ΕΔΡΑ της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας, κατηγορούν την Κυβέρνηση (που σημειώνω όπως τονίζουν, πρόσκεινται στη Ν.Δ.) και τους δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στη Θήβα, ότι η Κυβέρνηση έπραξε και αποφάσισε χωρίς αξιοκρατία, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς δίκαια δικαιοσύνη, επικαλούμενοι πάντα το Μεσολόγγι.

Λένε εφόσον εμάς μας λέτε ότι κάνατε το κύριο Πρωτοδικείο στη Λειβαδιά γιατί είναι η ΕΔΡΑ της Περιφερειακής Ενότητας της Βοιωτίας για λόγους θεσμικούς, τότε γιατί στην Αιτωλοακαρνανία δεν κάνατε το Κύριο Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι που είναι η ΕΔΡΑ της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα έχει την ίδια δικαστηριακή ύλη με το Αγρίνιο? 

Επειδή όλα αλλάζουν και μπορεί στο μέλλον να γίνουν άλλες σκέψεις και άλλοι συσχετισμοί, εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε έντονα ζωντανό το θέμα του Πρωτοδικείου προς όλους του εκπροσώπους της Κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, με πράξεις και ενέργειες , γνωρίζοντας τους  σε κάθε επαφή την δυσφορία μας και ότι δεν εγκαταλείπουμε το θέμα.

Η πρότασή μου είναι:

1) Να τοποθετηθούν πανό και αεροπανό σε κομβικές θέσεις του τόπου μας (Εθνικό δρόμο, διασταυρώσεις δρόμων, είσοδο στην πόλη και στα γραφεία του Δήμου, όπως είναι σήμερα και στο Δικαστικό Μέγαρο).

2) Σε κάθε επικοινωνία και επίσκεψη εκπροσώπων Κυβέρνησης και πολιτικών παραγόντων ο Δήμαρχος και κάθε άλλος της Δημοτικής Αρχής να εκφράζει την πικρία και δυσφορία των συμπολιτών μας ως εκπρόσωπός τους και να τους παραδίδει και ένα ειδικό συνοπτικό έντυπο.

3) Να τεθεί θέμα χωρισμού του απέραντου Νομού μας των 240.000 κατοίκων, αφού αποδείχτηκε ότι όπως είναι σήμερα ο νομός δεν μπορεί να προχωρήσει η ανάπτυξη του. Όλοι οι νομοί γύρω μας είναι το 1/5 και το ¼ της Αιτωλοακαρνανίας και βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά καλύτερη με όλες τις απαιτούμενες δομές  Δ.Ο.Υ., Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης Κ.Λ.Π.

Αυτό ωφελεί όλους τους Δήμους του Νομού μας και όλους τους πολίτες μας. Μην είμαστε μοιρολάτρες, όλα μπορούν να γίνουν με συστηματική εγρήγορση επιχειρήματα και πειθώ.

Βέβαια δεν σταματάμε παράλληλα και συνεχώς την οικονομική μας και τουριστικής μας ανάπτυξη, που όμως αυτή η ζητούμενη ανάπτυξη χρειάζεται όλες τις παραπάνω δομές. 

Τώρα οι ευθύνες είναι σε όλους μας και στους φορείς και στους πολίτες για να προχωρήσουμε μπροστά, εμποδίζοντας όλους όσους  κάθε μέρα και κάθε ώρα υπερασπίζονται την ανικανότητα τους στο παρελθόν.

Σημ. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις αναλυτικές για τη συζήτηση, τόσο για την θετική εξέλιξη για την ΜΑΡΙΝΑ, όσο και για την ΔΕΥΑΜ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *