Κατηγορίες

Χρ. Βλαχογιάννης: Ο «νεανίας» Καραπάνος επανέκαμψε δριμύτερος

Βρε, βρε, ο Νικολάκης ξετσουτσούρωσε και ξιφουλκεί! Αυτός, ο εισελθών στην ενεργό πολιτική «νεαρός» και τώρα πλέον έμπειρος, κατασταλαγμένος, άνετος, θρασύς! Ναι, αγαπητοί μου, όλα αυτά τα τελευταία τα απέκτησε κατά την διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας, της θητείας σε βουλευτικά-υπουργικά γραφεία και εσχάτως κατά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές.

Ποντάροντας στο μυαλό-«χρυσόψαρο» των εκλογέων, φωνασκεί προκλητικώς, λες και είναι παρθένος στην πολιτική, λες και δεν διοίκησε τον Δήμο μας επί τέσσερα χρόνια, λες και δεν καταδικάστηκε στην συνέχεια και έχασε από ένα κουτσό άλογο, το οποίο τον κέρδισε προφανώς όχι λόγω αξίας αλλά συγκεντρώνοντας την αντίδραση του κόσμου στην αλαζονεία που αυτός επέδειξε κατά την θητεία του και σε ένα σωρό άλλα πράγματα, που δεν λέγονται μεν, συζητούνται δε στα αστείρευτα πολιτικά πηγαδάκια του Δήμου μας.

Και τώρα, τι ακριβώς θέλει, τι επιδιώκει, με την επανάκαμψή του στα δρώμενα του Δήμου μας; Μα αυτός δεν ήταν που όταν έχασε τις εκλογές διέλυσε τον συνδυασμό του και είπε πως αποχωρεί από την πολιτική ζωή της περιοχής; Ποιο ήταν το δέλεαρ της επανάκαμψης; Μη μου πείτε η διάθεση για προσφορά στον τόπο! Η λέξη είναι άγνωστη για τέτοιους τύπους. Αν δεν υπάρχει συμφέρον στην μέση δεν κουνιούνται. Δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημα που έθεσα προεκλογικώς. Πώς από ορκισμένοι εχθροί, αυτός κι ο Κ. Λύρος κατάφεραν σήμερα να πορεύονται αγκαλίτσα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ποιος ήταν ο λόγος του ξαφνικού έρωτα, που προέκυψε κατά την διάρκεια των ζυμώσεων των προηγούμενων Εκλογών και συνεχίζεται με αμείωτη …αγάπη μέχρι και σήμερα;

Ο συμμαθητής μου, όταν εξελέγη, δεν εμπιστευόταν ούτε εμένα ούτε τον Λευτέρη Δακαλάκη, όταν του προτείναμε να τον βοηθήσουμε στο πολιτιστικό κομμάτι, γιατί μας θεωρούσε ψηφοφόρους και κατασκόπους του Καραπάνου, επειδή επί θητείας του κάναμε 2-3 σοβαρές δουλειές μαζί (απ’ ευθείας μετάδοση των Βαΐων από την ΕΡΤ και την αδελφοποίηση με τα ελληνόφωνα της Ιταλίας). Ματαίως προσπαθούσα να του εξηγήσω πως αυτός ήταν ο Δήμαρχος, δεν είχαμε επιλογή να τον αλλάξουμε, πως το κάναμε για την πόλη μας και πως δεν θα ψήφιζα ποτέ έναν άνθρωπο που προσέβαλε την καλλιτεχνική μου υπόσταση και προσφορά στην πόλη, διώχνοντάς με από την θέση του Αρχιμουσικού, επειδή προεκλογικώς τον ρώτησα τι δουλειά κάνει. Ούτε και ότι τον στήριξα την δεύτερη Κυριακή πίστεψε.

Ανένδοτος, και παρέμεινε έτσι και στα 4 χρόνια της θητείας του, βλέποντας παντού το φάντασμα Καραπάνου να τον καταδιώκει και να τον υποβλέπει!  

Αυτός όμως ο φαντασιόπληκτος επιθυμούσε διακαώς να ξανακερδίσει τις εκλογές και είχε χρήμα διαθέσιμο, ζεστό, σπαρταριστό. Πίστευε πως θα το πετύχαινε τοποθετώντας συνεχώς σε θέσεις αμειβόμενες πρόσωπα από παντού ή πείθοντας με το αζημίωτο στελέχη άλλων συνδυασμών να έρθουν μαζί του. Κι εκεί ήρθε ο συμπονετικός Νικολάκης, ναι, ο «εχθρός», να του δώσει ένα χέρι βοήθειας. Όχι, μη φανταστείτε συναλλαγή. Για το καλό του Δήμου το έκανε. Μα ήταν αντίπαλοι και ο ένας εναντίον του άλλου έπνεε μένεα! Ασήμαντες λεπτομέρειες! Λεπτομέρειες ήταν επίσης η ξαφνική όσο και περίεργη μεταπήδηση στο στρατόπεδο του «εχθρού» τών πρωτοπαλλήκαρων Καραπάνου και η εγκατάλειψη του «έμπειρου νεαρού» αυτοδιοικητικού. Τα περί χρηματισμού των δεν μπορούν να αποδειχτούν αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας να σκεφτόμαστε ό,τι θέλουμε, σε ό,τι δεν μας «κολλάει». 

Δεν κώλωσε όμως ο «νεαρός». Έφτιαξε ψηφοδέλτιο από την αρχή, με όσους από την παληά φρουρά τού είχαν απομείνει και με όσους έπεισε για την αδιαμφισβήτητη ικανότητά του να ηγηθεί εκ νέου του Δήμου μας.Κατάφερε να πάρει αρκετούς ψήφους στο Αιτωλικό, την «πατρίδα» του, αυτούς που κορόιδευε επί 4 χρόνια με το show τού «πεντακάθαρου νερού» (να ’τα πάλι τα χρυσόψαρα) και να έρθει τρίτος συνολικά στον Δήμο, παρ’ ότι είχε διατελέσει Δήμαρχος και είχε μηχανισμό στα χέρια του.

Δεν τους βγήκε όμως το σχέδιο της (μυστικής) συνεργασίας, με ποιος ξέρει τι συμφωνίες! Και μη μου πείτε πως δεν ήταν έτσι; Δείτε σήμερα. Σχεδόν αγκαλιά έρχονται και φεύγουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, λένε τα ίδια με άλλα λόγια (όσα, τέλος πάντων, μπορεί να υποστηρίξει από στήθους ο «ρήτωρ») και προσπαθούν να βγάλουν φταίχτη για όλα τα δεινά τού Δήμου τον Διαμαντόπουλο, που έχει μόλις 5 μήνες θητεία. Αυτοί, οι άριστοι, οι άψογοι, οι ικανοί! 

Δεν μπορούν να χωνέψουν πώς ένα τόσο καλοστημένο (από τον Καραπάνο) σχέδιο ναυάγησε και ξεφύτρωσε Δήμαρχος από το πουθενά ο «νεαρός» Διαμαντόπουλος. Μα, Κωστάκη και Νικολάκη, τον είχατε χρησιμοποιήσει και οι δύο και φαίνεται πως ο μαθητής ξεπέρασε τους δασκάλους και σας την βγήκε στην στροφή, τρομάρα σας!

Πες μας, λοιπόν, θρασύτατε και αναιδέστατε Νικολάκη, εκτός του ότι μας «γ… όλους», ποια ήταν η προσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια που διοίκησες τον Δήμο; Ποια θέματα έλυσες; Σε ποια πρότεινες λύσεις; Γιατί δεν σε ξαναψήφισε ο κόσμος; Σήμερα τι προτείνεις στα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, εκτός από τις φεϊσμπουκικές μαγκιές των δήθεν υψηλά ισταμένων επαφών σου, που τάχα θα βοηθούσαν; Εσύ και όσοι διοίκησαν τον Δήμο είστε απολύτως υπεύθυνοι.

Καταφέρεσαι με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο εναντίον τού Θανάση Λύρου, ενός ανθρώπου, που ανάλωσε την ζωή του για να προσφέρει στον τόπο του και που όσα κατόρθωσε, χωρίς θεσμική θέση, έφεραν ανάπτυξη και προοπτική, για να έρθετε εσείς μετά και να τον ρημάξετε! Ο Θανάσης ευθύνεται που χάθηκε το ΤΕΙ,ένα από τα καλλίτερα της χώρας; Ειρωνεύεσαι πως τάχα δεν έγινε με δικές του ενέργειες. Πες μας εσύ ποιος το έκανε, αφού το ξέρεις. Όταν κάποτε υπήρχαν πατριώτες με παντελόνια και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο, εσύ έπαιζες με τα κουβαδάκια. Αργότερα, στα εκκολαπτήρια της γνωστής Α.Ε., έμαθες μόνο το κέρδος, όπως και όλοι σχεδόν οι επικίνδυνοι και αδίστακτοι «νεαροί» της ηλικίας σου, με βάση αυτό πορεύεστε και φέρατε την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις του κόσμου, σε κάθε επίπεδο. Ο Δήμος μας θα γλύτωνε;

Επί θητείας ποίου χάθηκε το ΤΕΙ; Κι αυτός υποψήφιος ήταν, και μας κουνούσε το δάχτυλο, σαν να μην υπήρξε ποτέ Δήμαρχος. Επί ποίου υποβαθμίστηκε το Νοσοκομείο και θα κλείσει οσονούπω; Επί ποίου χάθηκε η Εφορία; Ποιος από σας έλυσε το θέμα της Μαρίνας; Ποιος από σας κατέθεσε σχέδιο αντίστασης επί της υφαρπαγής του Πρωτοδικείου; 

Μόνον ο Θανάσης Λύρος, προτείνοντας συγκεκριμένες δυναμικές και ουσιώδεις δράσεις, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, μπας και ταρακουνηθούν οι των Αθηνών.

Για ψαχτείτε μεταξύ σας όλοι οι «δημοκράτες», ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη, μπας και σας αναγνωρίσετε, και κάντε μας την χάρη να εξαφανιστείτε! Ξαναμπείτε στα λαγούμια σας!

Υ.Γ. Θυμάσαι, όταν συζητούσαμε για την μετάδοση των Βαΐων, που μου είπες πως είχες αντιδράσεις από τα στελέχη σου (ναι, αυτά που σε πούλησαν τώρα), που υποστήριζαν πως θα σε εκθέσω και να μην συνεργαστείς μ’ εμένα; Σου είπα τότε να τους πεις πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως για την πόλη μου θα συμμαχούσα και με τον διάολο. Κι όχι μόνο δεν σε εξέθεσα αλλά σε κάναμε και μέγιστο μάγκα, αφού επί ημερών σου η πομπή μαζί με την αναπαράσταση του Καψάλη ταξίδεψε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ (πάγιο αίτημα όλων των Μεσολογγιτών) σε ολόκληρο τον κόσμο, και μάλιστα με κόστος όσα έδινες εσύ κι ο επόμενος αργότερα σε επαρχιακά «μπρίκια», για μετάδοση με προπληρωμένη κάρτα. Κάναμε γνωστό το Μεσολόγγι στις ελληνόφωνες περιοχές του Salento και προχωρήσαμε σε αδελφοποίηση μαζί τους, ενώνοντας τα δίκτυα του πολιτισμού. 

Μ’ εσένα το έκανα, που με είχες τόσο προκλητικά προσβάλει, αφού εσύ ήσουν ο Δήμαρχος. Για τις υπηρεσίες μου αυτές ουδέποτε πληρώθηκα, δεν αξίωσα το παραμικρό, Νικολάκη, και δεν ήταν και λίγες. Προσφορά στην πόλη μου ήταν, όπως κάνω για πάνω από 45 χρόνια, όσα σχεδόν η ηλικία σου. Ψάξε και πες μας εσύ τώρα μια δική σου πράξη προσφοράς, χωρίς λεφτά δηλαδή, κι εδώ είμαστε να το συζητήσουμε…

Χρήστος Βλαχογιάννης

Καθηγητής Μουσικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *