Κατηγορίες

Συμμετοχή στα προγράμματα e-Twinning το 2ο Δημοτικό Σχολείου Μεσολογγίου

Ολοκληρώθηκαν  με επιτυχία τα προγράμματα e-Twinning που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Μαθητές
και μαθήτριες από την Ε΄ τάξη του σχολείου ανταποκρίθηκαν πλήρως και με μεγάλο ενδιαφέρον στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων δύο προγραμμάτων. 

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο «Our GREEN podcast»είχε ως σκοπό του οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να αναλύσουν τα αίτια των περιβαλλοντικών προβλημάτων και να προτείνουν λύσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για όλους στον πλανήτη μας.

Στόχος του δεύτερου προγράμματος με τίτλο «Ourcultural map» ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η εύρεση κοινών αναφορών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσα από συνεργατικές δράσεις σε ψηφιακό περιβάλλον.

Συμπερασματικά, τα προγράμματα e-Twinning μέσα από την επικοινωνία και τη συνεργασία σχολείων από διάφορες χώρες της Ευρώπης δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να αναπτύξουν ευρωπαϊκή συνείδηση ενισχύοντας ταυτόχρονα την πολιτισμική τους αυτογνωσία. Μέσω πρωτότυπων δραστηριοτήτων εμπλουτίζουν την καθημερινή διδακτική πράξη και κινητοποιούν δημιουργικά μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *