Κατηγορίες

Tελευταία (;) θα έρθουν τα υδροπλάνα στην Αιτωλοακαρνανία

Θα βρίθει υδροπλάνων η Φωκίδα και η Αιτωλοακαρνανία θα ψάχνεται

Ούτε ένα, ούτε δύο, πέντε συνολικά υδατικά πεδία θα δημιουργήσει η Hellenic Seaplanes γύρω από το υδατοδρόμιο της Ιτέας στο νομό Φωκίδας. Στα Τριζόνια, στο Γαλαξίδι, στο Μόλο των Αγίων Πάντων, στην Ερατεινή και στον Άγιο Νικόλαο θα δημιουργηθούν υδατικά πεδία, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα τοπικό δίκτυο μετακίνησης μέσω υδροπλάνων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Hellenic Seaplanes σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχεδιάζει την επέκταση των υποδομών της έχοντας ήδη καταθέσει φακέλους για την αδειοδότηση τριών σταθμών στην περιοχή και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν οι φάκελοι και για τις άλλες τρεις περιοχές. Η Φωκίδα βέβαια δεν είναι το hot spot του τουρισμού, παρά το γεγονός ότι το παραλιακό της μέτωπο είναι πολύ όμορφο και διαχρονικά έχει μία κάποια επισκεψιμότητα μικρής κλίμακας ωστόσο.

Η σύγκριση με την Αιτωλοακαρνανία, όπου δεν κινείται επενδυτικό φύλλο… είναι αναπόφευκτη. Δυστυχώς και με αυτό το παράδειγμα των υδροπλάνων αποδεικνύεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία δύσκολα προχωρά οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανάδειξη την περιοχής και τη δημιουργία συνθηκών που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

/agrinioculture.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *