Κατηγορίες

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ

Θέμα: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Και αυτή τη φορά στο προσκήνιο οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με άλλο πρόσωπο ονόματι Volterra (υπενθυμίζουμε ότι η προηγουμενη δημοτικη αρχη προσέφυγε στον συγκεκριμένο ιδιωτικό παροχο).

Δεν απείλησε απλώς, αλλά προχώρησε με τρόπο αναίσχυντο και καταδικαστέο στην στέρηση του πιο βασικού αγαθού για τη ζωή, το νερό.

Βέβαια, τα λεφτά της θέλει, αλλά ποιος κοιτάει το ληστρικό τιμολόγιο και τα πανωτόκια που μας φορτώνει?

Ποιος ρωτάει για τις ρήτρες αναπροσαρμογής και τι ακριβώς σημαίνουν?

Τι σημαίνουν για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις?

Τι σημαίνουν για τη ΔΕΥΑΜ και τις υποχρεώσεις της?

Οι διακοπές ξεκίνησαν από τα δυτικά, εκτιμούμε τυχαίως, γιατί η λίστα έχει άλλα δεκαέξι αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης προς διακοπή σε όλο τον δήμο. Πληθυσμός 4.000 κατοίκων είναι χωρίς νερό από χθες το μεσημέρι.

Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο αντλιοστάσιο και ποια περιοχή: Ευηνοχώρι, Αιτωλικό ή Μεσολόγγι?

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ζητάνε τα διπλάσια και παραπάνω. Δηλαδή εκεί που το περσινό κόστος της ενέργειας για τον μήνα Ιανουάριο ήταν 100.000€ σήμερα ζητάνε για την ίδια κατανάλωση ηλ. ρεύματος 260.000€ δηλ. αύξηση 150% !!!!

Που να βρεθούν αυτά τα λεφτά?

Η ΔΕΥΑΜ είναι ανταποδοτική επιχείρηση και σαν τέτοια έπρεπε στο τιμολόγιό της να βάλει κι αυτή την ανάλογη αύξηση, να την μετακυλήσει στους καταναλωτές της ώστε τα έξοδά της να διασφαλίζονται από τα έσοδά της.

Όμως δεν το έκανε! Και φυσικά ο ιδιώτης πάροχος δεν έχει συναισθηματικούς ενδοιασμούς ούτε τον νοιάζει η οικονομική ένδεια που αναγκάζεται να υπομένει ο κάθε άνθρωπος, καθώς αυτός βάλλεται από αναστολές εργασιών, πανδημίες και άλλες οικονομικές κρίσεις. Άλλη μια (ενεργειακή αυτή τη φορά) στην καμπούρα του τι πειράζει?

Όμως δεν φταίνε οι πολίτες που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και απαιτούν να έχουν τις υπηρεσίες τις οποίες πληρώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *