Κατηγορίες

Η Ελλάδα «ματώνει» από την έμφυλη βία – Παρέμβαση δικηγόρων για τις γυναικοκτονίες

Η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων, συστήνει επιτροπή από ειδικούς νομικούς για την υποβολή προτάσεων αντιμετώπισης της σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης.


Ηχηρή παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δικηγόρων στη σκιά των γυναικοκτονιών και των περιστατικών έμφυλης βίας που συγκλονίζουν τους τελευταίους μήνες τη χώρα, όπου γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από το χέρι συζύγων, συντρόφων ή γνωστών που της ζήλευαν.

Όπως δημοσιεύει το dikastiko.gr, Οι δικηγόροι με παρέμβασή τους ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την έκρηξη της έμφυλης βίας τονίζοντας ότι το φαινόμενο έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στη χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Παρέμβαση δικηγόρων για τις γυναικοκτονίες: Απαιτούνται άμεσα μέτρα

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρέμβαση δικηγόρων για τις γυναικοκτονίες

«Το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στη χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης.

Η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει αφενός μεν να εφαρμόσει τα υφιστάμενα μέτρα και αφετέρου να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της λυσιτελούς αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.

Και βέβαια, οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Παρέμβαση δικηγόρων για τις γυναικοκτονίες

Κάθε καθυστέρηση, διαιωνίζει και επιτείνει το πρόβλημα.

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συγκροτήσει άμεσα Επιτροπή από ειδικούς νομικούς επιστήμονες ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να υποβάλει τις προτάσεις της και να συνδράμει την Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος αυτού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *