Κατηγορίες

Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου : Όχι στην απαξίωση του Νοσοκομείου

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Σε πλήρη μαρασμό έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου με τη διαρκή υποβάθμιση και συρρίκνωση των λειτουργιών του όλα τα προηγούμενα χρόνια, με ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με την κατάσταση πια να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάνε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καθώς οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Με βάση τον παρόντα οργανισμό που προβλέπει 48 θέσεις που και πάλι δεν αρκούν υπηρετούν σήμερα μόνο 26 γιατροί.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη με την συνεχόμενη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Η απαξίωση και υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το κλείσιμο και η συγχώνευση τμημάτων και νοσοκομείων μας φανερώνει ένα σύστημα που αντιμετωπίζει την ζωή μας και την υγεία μας με βάση τη λογική «κόστος-όφελος».

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καλεί όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους, όλους τους κατοίκους, να βάλουν φρένο σε αυτό τον κατήφορο που κάνει σμπαράλια τα δικαιώματά μας και θέτει σε κίνδυνο την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Καλούμε όλο το λαό του Μεσολογγίου να στηρίξει τον αγώνα των γιατρών του νοσοκομείου και να συμμετέχει δυναμικά στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2022 στις 12.00 στα τακτικά ιατρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *