Κατηγορίες

Μπακογιάννη: «Αν μιλήσουν οι διοικητές της ΕΥΠ θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή για κακούργημα»- Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

«Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα» διαμήνυσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη προς τους διοικητές της ΕΥΠ.

Ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης να οχυρωθεί πίσω από το «απόρρητο» των παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών, η ίδια απάντησε καταφατικά στο ερώτημα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ αν εννοεί «ότι πρέπει να κρατηθούν κάποια πράγματα απόρρητα», προσθέτοντας πως «αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή».

Οι αναφορές της βουλεύτριας της ΝΔ στο 05.39:

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις της Μπακογιάννη για το απόρρητο των διοικητών της ΕΥΠ: «Προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά»

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της.

Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο.

Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.