Κατηγορίες

Υπόθεση Κολωνού: Απαγόρευσαν στη 12χρονη να βλέπει τη μητέρα της – «Πολεμούν το παιδί»

«Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με τα όσα προβλέπει και ο σωφρονιστικός κώδικας απαγορεύτηκε στο παιδί και στον αδερφό της να επισκέπτονται την μητέρα τους».

Σε μια απόφαση που σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, στερείται νομικού ερείσματος, προχώρησε ο εισαγγελέας φυλακών, που απαγόρευσε στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, που είχε πέσει θύμα βιασμών και μαστροπείας, να βλέπει τη μητέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα βρίσκεται προφυλακισμένη ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι το 12χρονο κορίτσι έχει καταθέσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, δήλωσε ότι η 12χρονη θεωρεί ότι τιμωρείται το ίδιο, ενώ η θεία της, με την οποία μένει το κορίτσι, περιέγραψε την κατάσταση ως «άθλια».

Η δικηγόρος της 12χρονης δήλωσε επίσης ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον εισαγγελέα φυλακών, ενώ μέχρι στιγμής τους έχει δοθεί μόνο προφορική αιτιολογία για την απαγόρευση να βλέπουν η 12χρονη και ο αδερφός της την μητέρα τους.

Ως αιτιολογία, αναφέρει, λένε ότι έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από την μητέρα και ότι πρόκειται για θύτη-θύμα.

Όπως επισημαίνει η Ασπασία Ταραχοπούλου, η μητέρα του κοριτσιού έχει προφυλακιστεί, δεν έχει καταδικαστεί για την υπόθεση και ο Σωφρονιστικός Κώδικας δεν προβλέπει κάποια τέτοια απαγόρευση αφού αυτό που κρίνει είναι ο βαθμός συγγένειας.

Όπως αναφέρει, τη συνάντηση με τη μητέρα τους επιζητεί όχι μόνο το κορίτσι, αλλά και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος για να την παρακολουθεί, καθώς αυτό βοηθά τη ψυχο-συναισθηματική του κατάσταση.

«Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με τα όσα προβλέπει και ο σωφρονιστικός κώδικας απαγορεύτηκε στο παιδί και στον αδερφό της – που βρίσκονται μαζί με την θεία – να επισκέπτονται την μητέρα τους. Ζητήσαμε ακρόαση από τον εισαγγελέα των φυλακών, του υποβάλλουμε την γνωμάτευση της παιδοψυχιάτρου που παρακολουθεί το παιδί από το δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί από το κράτος» είπε η δικηγόρος.

Όπως δήλωσε,  η σύσταση της παιδοψυχιάτρου είναι να βλέπει το παιδί τη μητέρα του, εξηγώντας ότι «η απουσία της επαφής κάτι που έχει ζητήσει και το παιδί και η μάνα, δημιουργεί προβλήματα στο κορίτσι και επιδεινώνει την κατάστασή της. Το παιδί είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση θεωρεί ότι τιμωρείται το ίδιο, θεωρεί πάρα πολύ άσχημη την απαγόρευση της επαφής με τη μητέρα».

«Πολεμούν το παιδί» – Η κραυγή αγωνίας της θείας του κοριτσιού 

«Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά», είπε η θεία του κοριτσιού στον ίδιο τηλεοπτική σταθμό.

Όπως ανέφερε, οι αρχές «αμφισβητούν την εισήγησή μου που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και τη ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν».

«Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *