Κατηγορίες

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου παίρνει θέση, ο Παππάς το σκέφτεται, ο Φάμελλος αυτοεξαιρέθηκε 

Μετά την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία σχεδόν όλοι θεωρούν ότι έχει λάβει την απόφαση να μπει στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, φαίνεται να είναι κοντά στο να κάνει ανάλογη κίνηση. 

Την αντίθεση πορεία πήρε οριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προσωρινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κέρδισε θετικά σχόλια από την προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή, κατά το άνοιγμα της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αλλά έσπευσε αμέσως να κλείσει την κουβέντα που άνοιξε εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτή του η εμφάνιση, για το ενδεχόμενο να εκφράσει ο ίδιος τη λεγόμενη «προεδρική ομάδα» στη μάχη για την ηγεσία. 

Με δεδομένη την απροθυμία του κ. Φάμελλου να εμπλακεί στην κόντρα της διαδοχής, η Κίνηση Μελών (πάλαι ποτέ «προεδρικοί») αναζητούν εναγωνίως εκφραστή και έτσι προέκυψε ένα πιο ζωηρό σενάριο για τον κ. Παππά. Ο ίδιος ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα αφήνει τις τελευταίες ώρες να κυκλοφορεί η φήμη όλο και πιο έντονα, αλλά σε μία συζήτηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής (07/07) με τα στελέχη της Κίνησης Μελών, εμφανίστηκε απλά να το σκέφτεται σοβαρά, αλλά όχι και να έχει πάρει απόφαση. 

Η όλη διαδικασία άλλωστε παραμένει στην πραγματικότητα στον αέρα. Τουλάχιστον έως ότου γίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο. 

Πρώτα θα συνεδριάσει και πάλι η Πολιτική Γραμματεία τη Δευτέρα (10/07) για να διαμορφώσει τον τελικό οδικό χάρτη προς την εκλογή νέου Προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Ωστόσο είναι πιθανό να ανοίξει και πάλι το θέμα του χρονοδιαγράμματος και να ζητηθεί από κάποια μέλη να πάνε όλα πίσω, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ό,τι και να γίνει στην Πολιτική Γραμματεία, το θέμα είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή και, εφόσον δεν βρεθεί νωρίτερα μία φόρμουλα συμφωνίας όλων των πλευρών, να μπει σε ψηφοφορία. 

Από τη στιγμή που οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή είναι υπέρ της Κίνησης Μελών, μία τέτοια ψηφοφορία μόνο εύκολη δεν θα είναι, λένε έμπειροι κομματικοί παράγοντες, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, αλλά και έκδηλη ανησυχία τις διεργασίες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *