Κατηγορίες

Καθηγήτρια 17χρονου: «Ο Χρήστος δολοφονήθηκε από τη βία της εξουσίας»

«Κάθε παιδί μας αφήνει το βλέμμα του και το άρωμα της ψυχής του. Από τον Χρήστο μας έχουν μείνει τα δύο μεγάλα, αθώα μάτια του»

«Ο Χρήστος δολοφονήθηκε από τη βία της εξουσίας» τόνισε η Βασιλική Περλεπέ, καθηγήτρια του Χρήστου Μιχαλόπουλου, του 17χρονου Ρομ που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και τους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

«Ένα παιδί δολοφονήθηκε  και άλλα τρία παιδιά τραυματίστηκαν ψυχικά» δήλωσε αρχικά η εκπαιδευτικός και πρόσθεσε πως «κάθε παιδί μας αφήνει το βλέμμα του και το άρωμα της ψυχής του. Από τον Χρήστο μας έχουν μείνει τα δύο μεγάλα, αθώα μάτια του. Ενός παιδιού πολύ ήσυχου, ενός ευγενικού και καλού παιδιού. Ενός παιδιού που πάλευε με τη φτώχεια του. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να το αμαυρώσει κανείς».

Η Βασιλική Περλεπέ είχε μαθητή τον Χρήστο και τον μικρότερο αδερφό του στο εσπερινό γυμνάσιο. «Επειδή η ειδικότητά μου ήταν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, είχα ασχοληθεί με τα δύο αδέρφια και ήξερα όλη την οικογένεια. Τα παιδιά το πρωί δούλευαν και το βράδυ πήγαιναν σχολείο. Η μητέρα τους πάλευε με αξιοπρέπεια για όλη την οικογένεια».

«Τα στερεότυπα υπάρχουν για να σπάνε. Ακόμη και παράνομος να ήταν, που ήταν αθώος δεν είχε το δικαίωμα να τον σκοτώσει. Νιώθω ότι απλώς το παιδί φοβήθηκε. Ίσως φοβήθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα, ίσως φοβήθηκε το γεγονός ότι δεν ήθελε να εκθέσει τις κοπέλες που ήταν μαζί. Έχει σημασία τι ήταν αυτό που τον τρόμαξε; Σημασία έχει ότι ήταν φόβος», προσθέτει η καθηγήτρια.

«Ο πολίτης έχει ανάγκη από ένα κράτος που θα τον σέβεται», επιμένει. Αλλιώς, λέει, «είναι πολύ εύκολο να μετατρέψουμε την ψυχή μας σε ένα τεράστιο Άουσβιτς».

«Τεράστια ευθύνη βαραίνει το ίδιο κράτος το οποίο δίνει εξουσία και επιτρέπει αυτή την αλαζονεία και δεν εκπαιδεύει. Δεν εκπαιδεύονται σωστά στα σώματα ασφαλέιας και αυτό δείχνει αυτό που έγινε. Έχουμε ένα κράτος που δημιουργεί τέτοιους ανθρώπους αντί να τους μαθαίνουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *