Κατηγορίες

Π. Παπαγεωργίου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες

Συνέντευξη του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ΕΡΤNews και την εκπομπή Newsroom (Γιώργος Σιαδήμας, Στέλλα Παπαμιχαήλ)

Στο πλαίσιο σχολιασμού των θέσεων που ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ίδια εκπομπή και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, προχώρησε στις ακόλουθες τοποθετήσεις:

Για τα κυβερνητικά μέτρα προς τους αγρότες

Τόνισε ότι οι εξελίξεις στον αγροτικό τομέα είναι γνωστές εδώ και πάρα πολύ καιρό και τα μέτρα ανεπαρκή και σχολίασε ότι:

«Αυτά που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες δεν ήταν αυτά που μπορεί να δώσει. Ήταν αυτά που δεν αρκούν! Οπότε και η συνέχεια ήταν αυτή που αναμέναμε, και οι κινητοποιήσεις θα φτάσουν μέχρι την Αθήνα. (…) οι ίδιοι οι αγρότες, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τις διαμαρτυρίες των αγροτών

Σχολίασε ότι όλοι αποδέχονται πως τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και φυσικό επακόλουθο το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η πρωτογενής παραγωγή τόνισε ότι:

«Οι αγρότες δεν πήγαν κατευθείαν σε αυτό το οποίο θα εμποδίσει άλλα επαγγέλματα ή άλλους πολίτες στην ελεύθερη διακίνησή τους.

Για να φτάσουν να έρθουν με τρακτέρ, πάει να πει ότι το μήνυμά τους δεν έχει περάσει με κανέναν άλλο τρόπο.

Δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν πολιτικοί αρμόδιοι, αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι βουλευτές μέσα στις Επιτροπές, οι οποίοι οι ίδιοι θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει και να έχουν ακούσει τα αιτήματα των αγροτών, για να μην φτάσουν τα τρακτέρ μέσα στην Αθήνα.

Όχι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα κληθεί κάποια στιγμή να σταματήσει τους αγρότες με τα μέσα τα οποία ξέρουμε, τα κατασταλτικά δηλαδή.

Ήδη η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί αυτό το γεγονός.

Συνεπώς, αν δεν μπορέσει να το διαχειριστεί με προσφορά λύσης, θα προσπαθήσει να το διαχειριστεί με παρεμπόδιση».

Για την ψήφιση του νόμου για τον πολιτικό γάμο για ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου τόνισε ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε συνεπής στα όσα είπε (…) Από εκεί και πέρα, διαφοροποιήσεις βουλευτών αφορούν το εσωτερικό του κόμματος. Αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα κρίνει η εκάστοτε ηγεσία/ο αρχηγός, και την πορεία η οποία θα δοθεί σε μία συζήτηση μέσω του καταστατικού».

Για το ενδεχόμενο εσωκομματικών κυρώσεων

Ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα σχετικά με την πιθανότητα να ακολουθήσουν κυρώσεις και αλλαγές εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε μια νομοθετική πρόταση και κατέληξε να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να προχωρήσει – για το δικό της λόγο έστω, για να φτιάξει ένα προφίλ πιο δημοκρατικό – σε κάτι το οποίο είναι καλό για μεγάλο τμήμα των πολιτών και σχολίασε:

«Αν πιστεύουν οι αρμόδιοι ότι πρέπει να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση με βάση το αν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει μια συγκεκριμένη πολιτική, είναι ένα θέμα εσωτερικό και θα πρέπει να το μάθει και όλη η κοινή γνώμη. Δεν είναι κάτι το οποίο θα κρύψουμε, σε καμία περίπτωση.

Από τη στιγμή που υπήρχε μια συντεταγμένη προσέγγιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, άρα θα υπάρχει και μια συντεταγμένη αποτίμηση του πώς αντιμετώπισε ο καθένας την πρόταση».

Για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Τέλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η εν λόγω νομοθετική πρόταση για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων εναντιώνεται στο ελληνικό Σύνταγμα και πρόσθεσε σε σχέση με τις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 40 χιλιάδες των νέων που σπουδάζουν στο εξωτερικό τα ακόλουθα:

«Υπάρχουν πολλές λύσεις. Θα μπορούσε η κυβέρνηση, να τους κρατήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Όχι να εργαλειοποιήσει αυτήν την απαίτηση, να κλείσει στο προηγούμενο διάστημα δημόσιες σχολές, και να καλεί ιδιώτες να προσφέρουν κάτι κατάφωρα και απέναντι στο Σύνταγμα. Αυτό δεν είναι λύση. Είναι σε μια σφαίρα αστειότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *