Κατηγορίες

Απέναντι στην κυβέρνηση  τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νσχ που αφορά το νέο δικαστικό χάρτη

Ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νσχ για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να σφυροκοπούν την κυβέρνηση δηλώνοντας την εναντίωσή τους στις βασικότερες προβλέψεις του νσχ. Σχεδόν όλα τα κόμματα τόνισαν ότι το νσχ θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακόμη τονίστηκε ότι έχουν επικρατήσει διαφορετικά και μη αντικειμενικά κριτήρια όσον αφορά τη διατήρηση δικαστικών δομών ανά περιφερειακή ενότητα και αγνοήθηκε πλήρως η γνώμη των τοπικών κοινωνιών και των αρμόδιων φορέων. Ειδική αναφορά έγινε από πλευράς του ΠΑΣΟΚ  στα παράλληλα πρωτοδικεία, τονίζοντας ότι πρόκειται για τέχνασμα της κυβέρνησης για την αποφυγή τοπικών αντιδράσεων που δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη βιωσιμότητά τους. 

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τέθηκε μεθ’ επιτάσεως το ζήτημα του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, με τους Βουλευτές του κόμματος  να ζητούν να παραμείνει  με τη σημερινή του μορφή ως κεντρικό εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης ζητήθηκε να κληθούν στην ακρόαση των φορέων τόσο ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να αποδέχεται ο πρόεδρος της επιτροπής, δηλώνοντας ότι θα καλέσουν έναν μόνο εκπρόσωπο από κάθε περιοχή…

Η αγωνία  για τη διατήρηση ως αυτοτελούς και κεντρικού του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου παραμένει, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση για το επίμαχο ζήτημα των κυβερνητικών βουλευτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *